top of page

MON

Singersong writer

Mónica Coronado: stem, guitar, guitalele

Trailer concert

Canal Youtube

Mon & Manito

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado wordt bijgestaan door gipsyflamenco gitarist Manito. De luisteraar wordt getrakteerd op een verfijnde selectie van mediterrane liederen en eigen composities.

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt .Hij weet met zijn temperamentvolle spel haar stem naar een hoger plan te tillen. Een live optreden van dit tweetal is altijd puur en vol emotie. 

Flamenco gitaar: Manito

Stem: Mónica Coronado

Video Desamor

Click hier video live optreden Hofjes Festival Leiden

El Sol y Luna

Een ontmoeting van zang, dans, passie en puurheid. Mónica Coronado en danseres Judith Naber (www.judithnaber.nl) creëren samen een voorstelling vol temperament, dans en muziek. Het publiek krijgt een verfijnde selectie van mediterraanse liederen te horen. De dans is geïnspireerd op zowel moderna dans als flamenco dans. Ergens ontmoeten dans, zang, emotie, passie en poëzie elkaar in een eigenzinnige stijl. 

Een interessante mix waarbij puurheid en inleving centraal staan.

www.elsolylalunaarnhem.blogspot.nl

Trailer "Elementos"

Trailer "El Sol y la Luna"

Video Nací en Alamo 

Mon & Lisa

 

Lies Joosten: harp

Mónica Coronado: guitalele, guitaar, zang

 

Lies y Monica zingen en spelen met de snaren van de harp, de guitaar en de guitalele composities van vrouwen uit Latijns Amerika, over het leven, de liefde, (on)recht, emoties en hoop. Thema's van Zuid-Amerikaanse zangeressen Violeta Parra, Chavela Vargas, Lila Downs, Guadalupe Urbina, Mercedes Sosa en van Marta Topferova.

 

www.monalisamusica.blogspot.nl

 

 

Poesía Cantada

 

Poesía Cantada is een combinatie van poëzie en muziek, met een onderling verband. De muziek van Spaanse singer songwriter Mónica Coronado is voor Dichter Û het uitgangspunt voor zijn poëzie, en andersom. Op die manier ontstaat er een spannende interactie tussen Spaanse songs en Nederlandse gedichten. Een taalkundige en muzikale reis vol met emotie en verrassingen.

 

www.poesiacantada-arnhem.blogspot.nl

 

Promo video

Pasión

 

Een muzikaal literair programma van Theater Lumière waarin Spaanse poëzie met als thema ’s lief de , passie en humor wordt afgewisseld met muziek. De opbouw is min of meer chronologisch vanaf de zestiende eeuw tot nu. De opeenvolging van gedichten geeft tevens de levensfase weer, van een jong verliefde tot aan de nostalgische terugblik op oudere leeftijd.

 

De gedichten zijn van Juan de Timoneda, Alfonsina Storni, Rosalía de Castro, Federico Garcia Lorca, Pedro Salinas, Rafael Alberti, Luis Cernuda, Octavioa Paz, Jose Emilio Pachedo en Teresa Nuñez.

Samenstelling: Anja Nicola

Actrice: Margreet Blanken 

Zang en gitaar: Mónica Coronado 

 

www.theaterlumiere.nl

 

 

 

inflow design. © Copyright 2014. all rights reserved.

bottom of page